Alte știri

Andrian Candu ar putea fi următorul condamnat penal în dosarului expulzării profesorilor turci

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrian Candu, liderul PRO Moldova, ar putea fi următorul condamnat penal în dosarul profesorilor expulzați forțat în Republica Turcia la începutul lunii septembrie 2018.

După sentința în privința lui Vasile Botnari, fostul șef de la SIS, prin care acesta a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu în procesul de expulzare a profesorilor turci de la „Liceul Orizont”, autoritățile statului sau victimele pot solicita și sancționarea lui Andrian Candu pentru neglijență în serviciu.

Vlad Filat: „Maia Sandu a fost proiectul meu care mai apoi s-a unit cu Igor Dodon”

Candu, ex-președinte al Parlamentului Republicii Moldova, ar putea fi condamnat pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare de către o persoană publică a obligaţiilor de serviciu, ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de acestea, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii mari intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice.

În solicitarea către organele procuraturii și instanței de judecată, oamenii legii sau victimele pot face trimitere la prevederile Legii privind Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova. Conform acestei legi, Vasile Botnari, fostul șef de la SIS i-a raportat lui Andrian Candu toate acțiunile sale despre expulzarea profesorilor turci, dar ultimul a neglijat situația și nu a intervenit pentru a împiedica încălcarea drepturilor și intereselor cetățenilor turci care se aflau pe teritoriul Republicii Moldova absolut legal.

Conform art.329 din Codul penal al RM, Candu riscă până la 6 ani de pușcărie.

Autor: Corneliu Gandrabur, gandrabur.md

Analist politic de la București: Eșecurile din ultimii ani și-au pus amprenta pe imaginea Maiei Sandu. Igor Dodon pornește cu prima șansă

loading...

Comments are closed.