Politic

Andrian Candu, de la tribuna ONU: Determinat să promovez proiectele de securitate rutieră inițiate în țara noastră!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a adus azi la cunoștință eforturile țărilor care optează pentru siguranța rutieră globală și se străduiesc să păstreze atenția comunității internaționale și ONU asupra acestui subiect.

Candu a dorit să salute raportul Secretarului General, care a evidențiat eforturile importante ale diferitelor organizații ale sistemului ONU, în parteneriat cu alte părți interesate, pentru a face față provocărilor critice din domeniul siguranței rutiere, care afectează toate țările, în special cele în curs de dezvoltare.

„Sunt onorat să vă prezint astăzi în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în domeniul siguranței rutiere, numit de Alianța de Est pentru Transportul Sigur și Durabil. Sunt încântat de această distincție și o percep ca o mare responsabilitate pentru a promova parteneriate și o mobilizare financiară sporită la nivel internațional și pentru a conduce măsuri de conștientizare legislativă și publică în propria mea țară, Republica Moldova”, a declarat Andrian Candu de la trinuna ONU din New York.

Viața a aproape 1,3 milioane de persoane este pierdută în accidente de trafic în fiecare an, ceea ce reprezintă o cauză principală de deces, în special în rândul tinerilor.

„Fără măsuri ferme, proiecțiile pentru viitor sunt chiar mai stridente, deoarece mai mulți oameni vor fi afectați. Aceasta înseamnă că obiectivele legate de siguranța rutieră din cadrul obiectivelor de dezvoltare durabilă, care au drept scop reducerea la jumătate a numărului de decese și accidente la nivel mondial cauzate de accidentele rutiere până în 2020, nu numai că vor fi uitate, ci vor fi compromise”, a mai spus Președintele Parlamentului RM.

andrian candu, politicieni din moldova, onu sua new yorkOficialul de la Chișinău a declarat că Republica Moldova se angajează să promoveze și să asigure siguranța rutieră.

„Aplicarea celor mai bune standarde și practici internaționale în gestionarea siguranței traficului este deosebit de indispensabilă acum când a fost lansat un nou program pentru „Drumuri mai bune în Moldova”, în luna ianuarie a acestui an. Programul este destinat construcției și reabilitării drumurilor locale și naționale în întreaga țară. Acesta este cel mai mare proiect de infrastructură din istoria Moldovei, finanțat din bugetul național, și este o investiție durabilă în siguranța populației noastre, mobilitatea, accesibilitatea, schimburile comerciale și în dezvoltarea infrastructurii”, a spus Candu.

Menționăm că Republica Moldova se numără printre cele 53 de țări care îndeplinesc criteriile celor mai bune practici privind legile privind restricționarea copiilor, conform evaluărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

loading...

Comments are closed.