Alte știri

Andrian Candu: Republica Moldova, Georgia și Ucraina ar putea înainta o procedură de judecată contra Federației Ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Andrian Candu spune că ar exista o inițiativă ca Republica Moldova, Georgia și Ucraina să înainteze o procedură de judecată comună contra Federației Ruse pentru ocuparea teritoriilor în aceste țări.

Șeful Legislativului moldovenesc a făcut declarații în acest sens la Kiev în cadrul Reuniunii Interparlamentare, Georgia -Republica Moldova-Ucraina, scrie deschide.

Există și un asemenea scenariu să ne adresăm toate trei state într-un arbitraj internațional pentru a obține despăgubiri de la Rusia pentru ocuparea teritoriilor”, a declarat Andrian Candu pentru censor.net.ua.

Președintele Parlamentului a mai adăugat că autoritățile de la Chișinău nu au uitat despre scrisoarea către ONU privind obligarea Federației Ruse să-și retragă armata d ocupație din regiunea transnistreană.

Noi mereu cerem retragerea trupelor ruse din Transnistria. Luna viitoare sperăm să obținem decizia ONU privind retragerea trupelor ruse din regiune. Sigur Moscova nu-și va retrage armata a doua zi, dar acesta este încă un instrument juridic cu care ne putem adresa în arbitraje internaționale”, a mai spus Candu.

Șeful Legislativului moldovenesc a spus că autoritățile au decis să integreze în special tânăra generație din stânga Nistrului, de aceea s-a recurs la apostilarea diplomelor din această regiune, pentru ca tinerii să poată liber învăța în Europa și schimbându-și astfel mentalitatea.

loading...

Comments are closed.