Politic

Președintele Parlamentului Andrian Candu și-a încheiat vizita oficială în Turcia. Cu ce rezultate se întoarce acasă, în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului RM și-a încheiat vizita oficială la Ankara cu o întrevedere călduroasă cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

„Relațiile dintre țările noastre, construite de-a lungul celor 25 de ani, au ajuns mai mult decât diplomatice. Am trecut în revistă toate realizările, dar și noi obiective care vor impulsiona investițiile, creșterea economică și a nivelului de trai al populației din Republica Moldova”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de facebook.

În cadrul vizitei, Candu s-a mai întâlnit cu omologul său, președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman. „Asistăm în prezent la o impulsionare a relațiilor moldo-turce pe toate dimensiunile, în special cea economică. Am primit asigurări că Turcia rămâne un partener de încredere al țării noastre”, a declarat Candu.

O altă întrevedere importantă a avut loc cu Premierul turc, Binali Yıldırım, care i-a comunicat lui Președintelui Parlamentului de la Chișinău că Turcia va susține includerea pe agenda Sesiunii Adunării Generale a ONU a subiectului privind retragerea forțelor armate ale Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Este timpul ca Rusia să-și respecte până la capăt angajamentele asumate încă în 1999, la Summit-ul OSCE de la Istanbul.

Mustafa Kemal Atatürk – tatăl tuturor turcilor. Așa l-a numit poporul turc pe cel care a fondat Turcia modernă și a promovat democrația într-un imperiu. Cu siguranță, este meritul său felul în care arată Republica Turcia.

loading...

Write A Comment