Externe

Anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului: UE reînnoiește sancțiunile cu un an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Uniunii Europene a decis ieri să reînnoiască sancțiunile introduse ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului de către Federația Rusă până la 23 iunie 2021, informează instituția europeană.

Măsurile restrictive existente în prezent includ interdicții care vizează importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopol în UE și investiții infrastructurale sau financiare și servicii turistice în Crimeea sau Sevastopol. Mai mult, exportul anumitor mărfuri și tehnologii către companiile din Crimeea sau pentru utilizarea în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei sau pentru prosperarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale sunt, de asemenea, supuse restricțiilor UE.

Așa cum se afirmă în declarația Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate în numele UE la 16 martie 2020, UE încă nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului de către Federația Rusă și continuă să condamne această încălcare a lege.

Români și moldoveni, sclavi în Germania. Suspectul de trafic de ființe umane, profit de milioane de euro

loading...

Comments are closed.