ANGAJAT.MD: peste 9 000 de locuri de muncă vacante în Moldova – în ce domenii sunt necesari muncitori

Peste nouă mii de locuri de muncă vacante în Moldova, Ce domenii duc lipsă de specialiști, piata muncii chisinau, guvernul filip locuri de munca, pdm salarii 

La mijlocul lunii martie, peste nouă mii de locuri de muncă sunt vacante în Republica Moldova. Cele mai multe locuri vacante sunt disponibile în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Edineț și Ocnița.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1974 locuri de muncă vacante, constituind circa 20% din numărul total de locuri vacante. Pe lângă domeniul medicinei cele mai multe locuri vacante sunt disponibile în poliție (243) și sectorul financiar (186).
 
Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 7851 locuri de muncă, ce constituie 80% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care 2432 sunt disponibile în industria textilă și confecții.
 
Muncitorilor necalificați li se pun la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar 656, muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit 161, hamal 123, îngrijitor încăperi de producție și serviciu ș.a.
 
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Total
0
Shares
Total
0
Share