Alte știri

Angajații Direcției regionale căutare salvare nr.1 au desfășurat aplicații tactice la Vatra

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău au fost implicați în  desfășurarea aplicațiilor tactice. Scopul exercițiilor de teren care au avut loc recent este ridicarea nivelului de pregătire în misiuni dificile.

În acest context pe un poligon din apropierea orașului Vatra peste 40 de salvatori pe parcursul mai multor zile și-au  testat capacitățile de intervenție. Potrivit scenariului în urma mai multor situații excepționale cu caracter natural și tehnogen, au avut loc mai multe situații de risc.

Astfel, angajații IGSU au efectuat acțiuni de salvare deblocare, decontaminare chimică, recuperare a sinistraților, dar și misiuni de stingere. Superiorii și-au testat discipolii în acțiuni de decontaminare chimică, radioactivă și nucleară, în acordarea primului ajutor calificat în accidente de proporții, dar și misiuni de salvare și deblocare din fiarele autovehiculelor avariate în urma accidentelor de circulație.

Salvatorii au implementat în practică cunoștințele obținute pe parcursul activității și au demonstrat nivelul înalt de pregătire.  Pentru a verifica capacitatea acestora, organizatorii aplicațiilor au simulat situații cu dificultate majoră, pentru a apropia  de realitate acțiunile de intervenție. Mai mult, salvatorii au luat decizii similare intervențiilor reale și au gestionat situații de complexitate majoră.

Obiectivele aplicațiilor desfășurate au ținut de verificarea nivelului de pregătire a efectivului de trupă, dar  și îmbunătățirea tacticelor de intervenție în situații de urgență.

loading...

Comments are closed.