Alte știri

Angajații IGSU au evaluat riscul de producere a incendiilor la peste 2200 case de locuit din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultima perioadă angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au evaluat riscul de producere a incendiilor la 2238 case de locuit.

Specialiștii au informat oamenii din localitățile din țară despre pericolul situațiilor de risc în cazul nerespectării regulilor antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire, a aparatelor electrice, dar și a instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

În cadrul Campaniei de prevenire a incendiilor desfășurate de IGSU, specialiștii au ajuns în mai multe sate din Republica Moldova și au comunicat cu 6659 de persoane despre necesitatea respectării regulilor de protecție contra incendiilor.

Angajații IGSU i-au îndemnat pe oameni să nu supraîncălzească sobele și să verifice coșurilor de fum înainte de exploatare. Pentru a evita izbucnirea incendiilor, focul din sobă trebuie stins pe noapte, iar încăperile aerisite.

Mai mult, în vederea prevenirii riscurilor de producere a arderii în locuințe și intoxicării cu monoxid de carbon,  salvatorii au efectuat evaluarea stării de funcționare  a 1160 sobe  și canale de evacuare a fumului.

De la începutul sezonului rece au fost verificate aproape 32 mii case de locuit din toată țara, iar 83847 de oamenii au aflat mai multe informații utile despre bazele securității vieții.

loading...

Comments are closed.