Social

Angajații IGSU au evaluat riscul de producere a incendiilor la peste 4500 case de locuit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă acțiunile de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului. De la începutul lunii februarie specialiștii din cadrul Inspectoratului au evaluat respectarea regulilor antiincendiare la 4526 case de locuit din mai multe localități din țară.

Salvatorii au verificat starea de funcționare a 2603 sobe şi canale de evacuare a fumului în locuințele oamenilor cu scopul evitării intoxicațiilor cu monoxid de carbon și izbucnirii incendiilor. Oamenii au fost rugați să fie prudenți la exploatarea surselor de încălzire, a aparatelor electrice, dar și a instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

Angajații IGSU au îndemnat cetățenii să nu supraîncălzească sobele, să verifice coșurile de fum înainte de exploatare, să stingă focul din sobă pe noapte și să aerisească bine încăperile pentru preîntâmpinarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

În total, pe parcursul săptămânii precedente peste 17 000 de persoane au fost instruite la capitolul bazelor securității vieții. Astfel de măsuri sunt întreprinse de IGSU în toate regiunile țării în cadrul „Campaniei de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon”.

Potrivit datelor, de la începutul sezonului rece măsurile de prevenire  au fost desfășurate în 47707 gospodării  fiind instruite 139971 persoane, precum şi s-a efectuat evaluarea stării de funcționare a 28844 sobe şi canale de evacuare a fumului.

loading...

Comments are closed.