Angela Bostan, judecător, nu a promovat reevaluarea în fața Comisiei politice Pre-Vetting

Comisia politică Pre-Vetting, creată la insistența Maiei Sandu și a PAS, anunță că a finalizat evaluarea reluată a judecătorului Angela Bostan, candidată la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Potrivit Comisiei politice, candidata nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriul de integritate financiară. Decizia a fost transmisă astăzi candidatei și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Decizia cu privire la evaluarea reluată va fi făcută publică doar cu acordul candidatei. Angela Bostan are la dispoziție 48 de ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei politice, într-o formă depersonalizată, în limbile română și engleză.

Angela Bostan a fost evaluată repetat după ce, la 1 august 2023, Curtea Supremă de Justiție a anulat mai multe decizii de evaluare a Comisiei politice Pre-Vetting și a dispus re-evaluarea candidaților. Din cei 21 de candidați în proces de re-evaluare, o candidată a promovat, patru nu au promovat evaluarea reluată, iar doi candidați s-au retras din concurs în timpul evaluării reluate.

În prezent, Comisia politică desfășoară evaluarea reluată a 14 candidați pentru funcția de membru în CSM.

Total
0
Shares
Total
0
Share