Externe

Angela Merkel a anulat hotărârea carantinei de Paște: „Cer iertare tuturor“

Pinterest LinkedIn Tumblr

Carantina de Paște a fost anulată înainte să intre în vigoare în Germania, unde cea mai puternică femeie a Europei, Angela Merkel, a ieșit cu scuze publice, scrie alephnews.ro

Angela Merkel a recunoscut că a comis „o greșeală“ dorind să înăsprească restricțiile sanitare anti-Covid din Germania pentru weekendul lung de Paște, scrie Le Figaro.

Cancelarul german a confirmat abandonarea acestei propuneri, care a provocat critici din toate părțile.

„Am decis în această dimineață să renunțăm la «odihna» de Paște agreată luni, respectiv la zilele de joi și sâmbătă. Ca să fie clar, ideea carantinei de Paște a fost concepută cu cele mai bune intenții, pentru că trebuie neapărat să încetinim sau să inversăm acest al treilea val pandemic. Greșeala este a mea, pentru că în cele din urmă eu port responsabilitatea pentru toate deciziile“, a spus Angela Merkel în timpul unui discurs, la finalul unei întâlniri de urgență cu liderii statelor regionale germane.

„O greșeală trebuie recunoscută ca o greșeală și, mai important, ar trebui corectată și, dacă este posibil, la timp. Știu că această propunere a provocat o incertitudine suplimentară, regret profund și pentru asta cer iertare tuturor cetățenilor“, a mai spus Angela Merkel.

Luni, Angela Merkel a anunțat o mini carantină pentru zilele de 1-5 aprilie. Le-a transmis germanilor că nu vor avea voie să se întâlnească mai mulți de 5 în locații private de Paște, că slujbele vor fi exclusiv online, iar magazinele închise.

Pe lista măsurilor se mai numărau 5 zile obligatorii de carantină chiar și cu test negativ prezentat de oricine calcă pe pământ german, dar și carantinarea zonelor turistice.

loading...

Comments are closed.