Externe

Angela Merkel a refuzat solicitarea lui Martin Schulz de a participa la o nouă dezbatere televizată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cancelarul german Angela Merkel, care se pregătește de un al patrulea mandat în fruntea guvernului după previzibila victoria a conservatorilor săi la alegerile legislative din 24 septembrie, a refuzat miercuri solicitarea rivalului ei social-democrat Martin Schulz de a lua parte la o nouă confruntare televizată, relatează Reuters, citat de Agerpres.ro.

Martin Schulz, care, deși este considerat un orator mai bun decât Angela Merkel, nu a reușit să se impună în fața cancelarei la unica dezbatere televizată organizată în actuala campanie, la 3 septembrie, a provocat-o pe rivala sa la un nou duel, într-o scrisoare în care a susținut că prima întâlnire nu a fost suficientă pentru a aborda mai multe probleme-cheie.

Uniunea Creștin-Democrată a Angelei Merkel a respins propunerea, un oficial al partidului afirmând că șefei guvernului „i-a făcut plăcere să ia parte la un duel televizat, formatul a funcționat bine și (Merkel) dorește să rămână așa”.

Liderul social-democrat a explicat în scrisoare că la dezbaterea din 3 septembrie nu s-a răspuns la întrebările alegătorilor despre economia digitală, viitorul pieței muncii, pensii și educație.

Un sondaj realizat de Infratest Dimap pentru postul tv ARD după duelul de la începutul lui septembrie a indicat că prestația Angelei Merkel a fost percepută ca fiind mai convingătoare de 55% dintre alegători, față de 35% câți s-au pronunțat în favoarea lui Schulz.

loading...

Write A Comment