Externe

Angela Merkel către germani: „Ne așteaptă luni foarte-foarte grele”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angela Merkel, cancelarul german, a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure pentru Germania, pe fondul creșterii zilnice a numărului de cazuri noi de coronavirus, transmite Telegraph.md, cu referire la Agerpres.ro

„Ne aşteaptă luni foarte-foarte grele”, a atras atenţia Merkel, duminică seara, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri, după cum a relatat luni cotidianul Bild.

„Lucrurile nu mai pot continua aşa”, a insistat cancelarul german, care a spus că, dat fiind că numărul de cazuri creşte constant, ea este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare. Totodată, Merkel a pus pe seama călătoriilor din timpul vacanţei creşterea numărului de contagieri.

Bild a relatat că, deşi Merkel nu s-a referit nicio clipă în mod expres la un al doilea „lockdown”, ea şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat „cu metode simple”.

Potrivit datelor prezentate luni de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut cu 8.685 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 437 866. Douăzeci şi patru de oameni au decedat de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cifra totală de la începerea pandemiei fiind de 10 056.

Noi proteste față de interzicerea avortului în Polonia: Mai multe oraşe din ţară au fost blocate

 

loading...

Comments are closed.