Externe

Angela Merkel despre Sărbătorile Pascale: „Ştim că o pandemie nu ţine cont de sărbători”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Germania va extinde măsurile de distanţare socială introduse luna trecută pentru a încetini răspândirea coronavirusului până pe 19 aprilie, iar guvernul va reevalua situaţia după vacanţa de Paşte, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, relatează sursa Reuters, citată de Mediafax.ro

Germania a închis şcoli, magazine, restaurante, locuri de joacă şi baze sportive, iar multe companii au oprit producţia pentru a ajuta la combaterea bolii, dar numărul de noi cazuri de coronavirus şi decese sunt în continuă creştere.

„Vedem un efect redus (de la măsuri), dar suntem departe de locul în care trebuie să fim”, a declarat Merkel reporterilor după o convorbire conferită cu premierii celor 16 state din Germania.

„Ştim că o pandemie nu ţine cont de sărbători”, a spus ea, cerând oamenilor să nu călătorească în timpul vacanţei de Paşte.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut la 67.366 în Germania şi 732 de persoane au murit, a informat miercuri Institutul pentru boli infecţioase Robert Koch (RKI).

Angela Merkel, favorabilă aplicaţiilor smartphone care contribuie la limitarea răspândirii epidemiei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat miercuri că va recomanda aplicaţiile pentru smartphone-uri care contribuie la limitarea răspândirii coronavirusului dacă aceste softuri vor da rezultate.

Cancelarul german a afirmat că, dacă se va demonstra că aplicaţiile pentru smartphone-uri sunt eficiente în limitarea răspândirii coronavirusului, le va recomanda şi este pregătită să îşi instaleze un astfel de software.

Experţi europeni au anunţat luni că vor lansa curând tehnologii pentru smartphone-uri care contribuie la depistarea persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus, ajutând astfel autorităţile medicale să limiteze răspândirea bolii.

„Este clar că va fi pe bază de voluntariat, dar, dacă testarea acestor aplicaţii va arăta că sunt bune şi eficiente în depistarea contactelor, categoric aş fi favorabilă să le recomand cetăţenilor. Sigur că aş fi pregătită şi să utilizez eu o astfel de aplicaţie pentru a-i ajuta pe alţii”, a declarat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters, într-o videoconferinţă de presă.

Italia şi Germania au aplicat măsuri stricte de limitare a răspândirii coronavirsului. Restricţiile de circulaţie în Italia şi Germania urmează să fie prelungite până la jumătatea lunii aprilie.

loading...

Comments are closed.