Externe

Angela Merkel este împotriva legalizării căsătoriei cuplurilor de același sex: „Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a declarat vineri că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, însă ea și-a exprimat speranța că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială, relatează Reuters, AFP și DPA.

„Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege”, le-a spus ea jurnaliștilor după votul din Bundestag (camera inferioară a parlamentului) în favoarea amendamentului care va legaliza căsătoria între persoanele de același sex.

„Sper că votul de astăzi nu numai că promovează respectul între opinii diferite, dar va aduce și o mai mare coeziune socială și pace”, a adăugat ea, subliniind că această chestiune este „extrem de emoționantă… pentru ea personal”.

Textul a fost adoptat cu o majoritate de 393 de aleși din camera inferioară a Parlamentului german, în timp ce 226, toți membri ai familiei conservatoare ai cancelarului german, s-au opus.

Noua lege, care trebuie aprobată de Bundesrat (camera superioară a parlamentului) pentru a intra în vigoare, ceea ce se va întâmpla probabil până la sfârșitul anului, le va acorda cuplurilor de homosexuali dreptul de adopție.

loading...

Write A Comment