Externe

Angela Merkel vrea prelungirea restricțiilor pe teritoriul Germaniei și în luna aprilie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul federal condus de Angela Merkel vrea să prelungească şi în aprilie restricţiile antiepidemice în vigoare în Germania din cauza valului al treilea al epidemiei.

“Având în vedere dinamica actuală a infectărilor, accelerată de variantele COVID-19, se prevede prelungirea în aprilie, până la o dată ce rămâne a fi stabilită, a tuturor restricţiilor de deplasare în vigoare”, se arată un document guvernamental obţinut duminică de France Presse, citat de Agerpres.

Restricţiile erau prevăzute până la sfârşitul lunii martie.

Restricțiile impuse în Germania

Documentul provenit de la cabinetul cancelarului spune că “trebuie evitate contactele în interiorul clădirilor, în măsura posibilului, din cauza riscului crescut de infectare”.

În companii, este necesar ca o mare parte a lucrului să se desfăşoare de la domiciliu, iar angajaţii care trebuie să fie prezenţi ar trebui să poată face cel puţin două teste rapide pe săptămână.

Proiectul deschide posibilitatea ca landurile să testeze “modele temporare” pentru a “deschide spaţii individuale ale vieţii publice”.

Călătoriile peste graniţe trebuie să fie, în continuare, “limitate la minimum”, şi să fie combinate cu carantina şi obligativitatea unui test înainte de revenirea în Germania.

Guvernul le-a cerut încă de miercuri germanilor să fie responsabili şi să renunţe la călătoriile pe insula spaniolă Mallorca în timpul vacanţei de Paşte, în ciuda ofertelor numeroase ale companiilor aeriene.

Rata contagierilor cu noul coronavirus în ultimele şapte zile în Germania a crescut la 103,9 cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce numărul noilor cazuri a ajuns la 13.733 în ultimele 24 de ore.

loading...

Comments are closed.