Angela Popil s-a retras în timpul reevaluării, anunță Comisia politică Pre-Vetting

Comisia politică Pre-Vetting a emis o decizie de nepromovare a evaluării în privința candidatei la funcția de membru în Consiliul Superior la Magistraturii (CSM), Angela Popil, aflată în proces de reevaluare, în urma notificării acesteia despre faptul că se retrage din concurs.

Printr-o scrisoarea adresată Comisiei și Parlamentului, candidata a informat despre retragere și a solicitat încetarea procedurii de evaluare reluată în privința sa.

Decizia Comisiei a fost emisă în conformitate cu prevederile Legii nr. 26/2022, art. 13 alin. (1), care stabilește că retragerea unui candidat din concurs echivalează cu nepromovarea evaluării. Angela Popil a acceptat publicarea deciziei – https://rb.gy/2ibbif

Angela Popil s-a aflat pe lista candidaților non-judecători propuși de Parlament pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii în iunie 2022. Comisia Pre-Vetting a evaluat-o, iar prin Decizia nr. 27 din 21 martie 2023, a decis că aceasta nu a promovat evaluarea. Candidata Popil a contestat decizia Comisiei. Dret urmare, Curtea Supremă de Justiție a fost dispusă re-evaluarea candidatei.

Total
0
Shares
Total
0
Share