Alte știri

ANI a constatat încălcarea regimului juridic de către Oleg Ojog, vicepreședintele raionului Criuleni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților în privința a altui vicepreședinte al raionului Criuleni.

Actul de constatare a fost întocmit în privința lui Oleg Ojog.

Potrivit actului de constatare emis de către Inspectoratul de Integritate al ANI, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, vicepreședintele raionului Criuleni ar fi deținut concomitent două funcții publice – mandatul de vicepreședinte de raion și calitatea de consilier în Consiliul raional Criuleni, contrar legislației în vigoare.

Deși, subiectul vizat, a avut termenul de 30 de zile pentru soluționarea stării de incompatibilitate în care s-a aflat din data de 20 decembrie 2019, acesta a evitat să depună o cerere de demisie în termenul legal stabilit pentru încetarea mandatului de vicepreședinte ori a funcției de consilier.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul vizat a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, deținând două funcții publice timp de 2 luni și jumătate, fapt pentru care s-a dispus ca – din data rămânerii definitive a actului de constatare – organele competente să inițieze procedura de ridicare a mandatului de vicepreședinte al raionului Criuleni.

Totodată, subiectul vizat riscă să nu mai dețină funcții publice și funcții de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Actul poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

loading...

Comments are closed.