Alte știri

ANI a devenit membru a unei organizații internaționale din domeniul integrității

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI)  a obținut calitatea de membru cu drepturi depline în cadrul platformei internaționale ”The Network for Integrity” – Rețeaua pentru Integritate. Decizia a fost luată de către membrii platformei, la 11 februarie 2021, în  cadrul unei ședințe plenare, după ce ANI a prezentat raportul de activitate pentru anul 2019 și intenția de a adera la această organizație.

Rețeaua pentru Integritate este o platformă internațională  care a fost creată cu scopul de a facilita schimbul de experienţă şi de bune practici în domeniul transparenţei declaraţiilor de avere şi de interese, al metodelor de investigare a incidentelor de integritate şi de a crea cadrul necesar pentru a ajuta statele care doresc să implementeze sisteme similare de integritate. În prezent, în cadrul acestei rețelei sunt parte 14 instituții din 14 țări diferite de pe 4 continente, precum  Franța, Ucraina, Croația, Georgia, Grecia, România, Irlanda, Letonia, Mexic, Coreea, Peru, Senegal, etc. În acest an, ANI România a preluat președenția Rețelei pentru Integritate, iar Institutul Național Mexican calitatea de vicepreședinte.

În calitate de membru al acestei platforme, ANI va beneficia de  cele mai bune practici între membri, schimb de informații și experiență, sprijin în vederea avansării în lupta împotriva corupției și promovarea integrității. De asemenea, ANI va avea oportunitatea unei vizibilități mai bune, asigurând astfel un rol de susținere în rândul societății civile și al organizațiilor internaționale. Totodată, va avea dreptul să adopte o poziție comună în cadrul activităților rețelei sau în colaborarea cu alte organizații, etc.

ANI va participa în următoarea ședință plenară a acestei platforme, alături de țările membre, urmând să susțină și o expunere în cadrul acesteia.

loading...

Comments are closed.