Actualitate

ANI: Fostul deputat Dudnic Cornel s-a aflat în mai multe funcții timp de 3 ani și jumătate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința unui fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova, care ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Potrivit materialelor probatorii acumulate la dosar, în perioada 2015-2019, în timpul exercitării mandatului de deputat, subiectul vizat a admis dublă stare de incompatibilitate, deținând alte două funcții – calitatea de Prim-vicepreședinte în cadrul unei federații sportive și cea de administrator a unui SRL.

În contextul dat, inspectorul de integritate a stabilit că, având la dispoziție termenul legal de 30 de zile pentru soluționarea stărilor de incompatibilitate, fostul deputat ar fi continuat în mod ilegal să-și exercite concomitent mandatul de deputat și cele două funcții.

Pe cauza dată, dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va aplica în privința acestuia – interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, dar și funcția electivă de deputat, pentru un termen de 3 ani.

Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova despre acest caz.

Actul de constatare emis de ANI a fost contestat de subiect în instanța de contecios administrativ.

loading...

Comments are closed.