Actualitate

ANI lansează campania de informare cu privire la depunerea declarațiilor de avere și interese personale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a lansat campania  de informare cu genericul – ”Fii Integru – Declară tot ce ai la timp!”, care se va derula până la data de 31 martie 2021.

Campania are drept scop de a informa și spori gradul de conștientizare a subiecților declarării asupra importanței completării complete și depunerii în termen a declarațiilor de avere și interese personale anuale.

Prin mesajul de campanie ”Fii integru – Declară tot ce ai la timp!” ANI își propune să reamintească cetățenilor aflați în  funcții publice sau de demnitate publică, că au obligația să își depună declarația anuală pentru anul 2020,  până la data de 31 martie.

Astfel, toți subiecții declarării vor completa cu informații corecte și complete despre veniturile realizate în anul 2020, bunurile deținute cu drept de proprietate sau posesie, interesele personale, inclusiv ale membrilor familiei (soț, soție, persoane aflate la întreținere, concubin/concubină, etc) la data depunerii.

Declarația se depune în format electronic și poate fi completată accesând secțiunea Depune Declarația – Declarație On-line de pe pagina web a ANI. În același compartiment poate fi vizualizat și Regulamentul privind completarea declarației.  

Totodată, reprezentanții ANI vor acorda în regim special suport și consultanță despre procedura de completare și depunere a declarațiilor,  la numerele de informare afișate pe pagina web a ANI.

Pe parcursul campaniei, ANI va organiza sesiuni de instruiri la sediile autorităților sau prin intermediul aplicațiilor online, dar și alte activități  de sensibilizare și diseminare a materialelor informative, inclusiv în comun cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

 Mesajul de campanie și informațiile despre procedura de depunere a declarațiilor vor fi mediatizate, atât în rețelele de socializare, în presă prin organizarea interviurilor și emisiunilor TV/Radio și în tranportul public din capitală.  

Suplimentar, prin toate mijloacele de informare va fi  popularizat spotul video despre procedura de completare și depunere a declarațiilor de avere și interese personale, realizat în format animat expus într-un conținut rezumativ și explicativ.

loading...

Comments are closed.