Alte știri

ANI și CALM au organizat o instruire comună pentru autoritățile publice locale din centrul republicii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 80 de primari și secretari ai Consiliilor locale din raioanele de Centru ale Republicii Moldova au participat în cadrul unei instruiri, organizată prin intermediul aplicației online ZOOM,  de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Congresul Autorităților Locale din Moldova, marți, 9 februarie.  

În mesajul său de salut,  Președintele ANI, Rodica Antoci a îndemnat primarii să solicite sprijinul ANI atunci când se confruntă cu neclarități vizavi de legile speciale ale ANI. Având la dispoziție Linia instituțională de informare și alte modalități de comunicare, reprezentanții ANI sunt disponibili de a acorda consultații și a-i ghida pe solicitanți pe toate aspectele cu privire la regimul juridic al conflictelor de interese și incompatibilităților.

Totodată, în cadrul cadrul sesiunii de instruire, șeful Direcției evaluarea, prevenire și implementarea politicilor, Viorel Sochirca a vorbit participanților despre procedura de depunere a declarațiilor de avere și interese personale, declararea și soluționarea conflictelor de interese și incompatibilităților, prezentând o serie de practici și exemple concrete.

Sesiunile de instruire au loc în cadrul unei ample campanii de informare a aleșilor locali, desfășurată în comun cu CALM, în perioada 08-10 februarie 2020, în baza unui parteneriat de colaborare încheiat în noiembrie 2020.

loading...

Comments are closed.