Alte știri

ANI și CALM, în discuții despre posibile ajustări ale legislației în domeniu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele ANI, Rodica Antoci, a avut o discuție cu Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui. La ședință au participat reprezentanții Direcției evaluare, prevenire și implementare a politicilor, ai Direcției juridice din cadrul ANI, dar și doi primari, membri ai CALM.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre consolidarea relațiilor de cooperare prin intensificarea activităților instructive în autoritățile publice locale, în vederea prevenirii situațiilor de încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese și incompatibilităților.

Totodată, ambele părți au susținut ideea asupra necesității de eliminare a lacunelor existente în legislația din domeniu, dar și în cea cu privire la administrația publică locală. În acest context, ANI și CALM au stabilit de comun acord ca, în curând, să fie creat un grup de lucru pentru a participa la revizuirea legislației, a prevederilor legale cu privire la conflictul de interese, care necesită a fi perfecționate și corelate între ele, precum și elaborarea unei inițiative de perfecționare ale acestora.

La fel, reprezentanții CALM și ANI au decis să participe împreună în cadrul unei noi campanii de informare și conștientizare a subiecților declarării pe subiectul depunerii declarațiilor de avere și interese personale pentru anul 2020, care urmează a fi lansată în luna februarie 2021 și va derula până la finele lunii martie.

loading...

Comments are closed.