Alte știri

ANI va solicita confiscarea averii lui Serghei Carp, directorul ”Asociației de gospodărie a spațiilor verzi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele directorului Î.M ”Asociația de gospodărie a spațiilor verzi”, din municipiul Chișinău, în care s-a constatat o diferență substanțială nejustificată între averea dobândită și veniturile obținute, în mărime de 325 mii 530 de lei.

Controlul a fost efectuat pentru perioada aprilie 2018 -noiembrie 2019, fiind extinsă procedura de control și asupra soției acestuia. Astfel, în cadrul investigațiilor s-a stabilit că, cei doi soți au declarat venituri în sumă de 353 mii 165 de lei, obținute din salariu, pensie și o posibilă donație de aproximativ 69 mii de lei din partea socrilor.

Totuși, subiectul și soția sa au avut mai multe cheltuieli decât venituri, de aproximativ 679 mii lei. Din acești bani peste 64 mii de lei au fost direcționați spre achitarea unui credit, aproximativ 70 mii de lei în efectuarea plăților prin intermediul cardului bancar, circa 150 mii lei au fost extrași în numerar prin intermediul bancomatelor, iar cu suma de 20 mii de euro au procurat un teren pentru construcții în raionul Ialoveni.

În baza acestor informații acumulate, inspectorul de integritate a remarcat această diferență substanțială de 325 mii 530 de lei dintre veniturile indicate de cei doi soți și cheltuielile înregistrate. Fiindu-i solicitat punctul de vedere, subiectul a invocat că banii au fost obținuți dintr-o donație din partea socrilor și a unor împrumuturi de la persoane fizice, însă nu a putut justifica prin acte veridice și autentice această sumă.

Ca urmare a celor constatate, ANI va iniția o cauză în instanța de judecată competentă pentru dispunerea confiscării averii nejustificate de 325 mii 530 de lei, iar către Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost remis un denunț pe aspecul falsului în declarații în cadrul controlului.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va sesiza Primăria municipiului Chișinău pentru eliberarea subiectului din funcția de director al întreprinderii, urmând să fie înscris în Registrul interdicțiilor.

loading...

Comments are closed.