Alte știri

ANOFM: Cele mai multe locuri de muncă sunt în industria textilă și confecții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Industria textilă și confecții oferă cele mai multe locuri de muncă, transmite MOLDPRES.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă /ANOFM/ a anunțat astăzi că, în baza de date, există în evidență 8442 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe dintre acestea se află în Chișinău – 2517 locuri de muncă, și Bălți – 1167.

Potrivit datelor statistice prezentate de ANOFM, pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1937 de locuri de muncă, ceea ce constituie circa 23% din numărul total de locuri vacante. Pentru locurile vacante în structurile autorităților publice este stabilit moratoriu temporar.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, ANOFM oferă 6505 locuri de muncă, ce constituie 77% din numărul total de locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă se găsesc în industria textilă și confecții – 2031, pe loc secund fiind cele din domeniul transportului şi telecomunicaţiilor – 856.

Pentru muncitori necalificați sunt libere 480 de locuri de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

loading...

Comments are closed.