ANOFM îndeamnă angajatorii să declară locurile de muncă vacante

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) îndeamnă angajatorii să declare locurile de muncă vacante, inclusiv cele pentru persoanele cu dizabilități. Agenții economici pot anunța posturile de muncă prin intermediul subdiviziunilor ANOFM sau pe portalul www.angajat.md.

Potrivit ANOFM, angajatorii se pot adresa subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază îşi au adresa juridică sau în a cărei rază este adresa locului de muncă. Informarea subdiviziunii teritoriale despre locurile de muncă devenite vacante, inclusiv cele create pentru persoanele cu dizabilități, se face prin prezentarea de către angajator a unui Formular. Totodată, agenții economici sunt îndemnați să informeze, în termen de trei zile, despre angajarea șomerilor.

Solicitat de agenție, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a încurajat angajatorii să manifeste deschidere pentru colaborare cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. „Astfel, aceștia pot contribui la realizarea politicilor privind ocuparea forței de muncă și crearea condițiilor favorabile pentru încadrarea șomerilor în câmpul muncii”, a spus conducerea agenției.

Totodată, angajatorii pot anunța gratuit locurile de muncă vacante pe portalul www.angajat.md, gestionat de ANOFM. „Portalul furnizează instrucțiuni de utilizare astfel încât angajatorii să poată introduce datele cu ușurință în sistem, iar candidații să depună rapid dosarul. La fel, beneficiarii pot selecta un loc de muncă din domeniile prezentate”, a menționat Raisa Dogaru.

Agenții economici își pot înregistra compania și pot publica informația privind locurile vacante pe industrii și domenii. De asemenea, aceștia pot găsi candidați potriviți în baza CV-urilor disponibile.

Pentru informații suplimentare privind declararea locurilor de muncă vacante, persoanele interesate pot accesa adresa: https://www.angajat.md/public-page/26048fac-8850-4509-b821-e1818b437865 sau pot suna la Centrul de apel al ANOFM – 0 8000 1000.

În prezent, în baza de date a ANOFM sunt înregistrate circa 10 300 locuri de muncă vacante.

Total
0
Shares
Total
0
Share