ANRE a majorat tariful pentru căldura furnizată locuitorilor din două orașe

Astăzi, 23 noiembrie 2023, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către Î.M. a „Rețelelor și Centralelor Termice Comrat” în mărime de 4 578 lei/Gcal.

Totodată, a fost aprobat tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către Î.M. „Servicii comunale Glodeni” în mărime de 4 391 lei/Gcal.

Factorii care au determinat revizuirea tarifului reglementat pentru titularii de licențe sunt:
– diminuarea accentuată, cu peste 25%, a cantității prognozate de energie termică livrată consumatorilor în anul 2023, în raport cu cantitatea de energie termică inclusă în structura tarifului în vigoare;
– modificarea cantității de gaze naturale consumate în anul 2023, în raport cu cantitatea planificată la începutul anului curent în Programul de producere coordonat cu Agenția;
– majorarea cheltuielilor pe unitate de Gcal, urmare a diminuării cantității de energie termică livrată consumatorilor.

De asemenea, au fost aprobate tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către Î.M. „Regia Comunal-Locativă Cricova”: pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă – 11,22 lei/m3; pentru serviciul public de canalizare – 6,01 lei/m3.

Hotărârile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share