Social

ANSA a depistat mai multe produse expirate în ghereta unde fost agresat reporterul Jurnal de Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) s-a autosesizat în cazul de constatare a produsului neconform pus în comercializare la ghereta de pe strada Mihail Sadoveanu 19/1, descoperit de către Nadejda Roșcovanu, fotoreporter la Jurnal de Chișinău.

„Conform delegației semnate de către șeful Direcției municipale pentru siguranța alimentelor Chișinău, la fața locului s-au deplasat doi inspectori ai Direcției care, în urma controlului efectuat, au constat următoarele: unitatea comercială funcționează în lipsa autorizației sanitar-veterinare, personalul nu dispune de echipament de protecție și nu a trecut controlul medical obligatoriu. Nu sunt respectate condițiile de păstrare a produselor ușor alterabile (plăcintele cu umplutură de carne, varză și cartofi sunt păstrate la temperatura de 30-33 grade, în timp ce ar trebui păstrate la temperatura de +2-+4 grade C)”, se menționează într-un răspuns la solicitarea redacției.

Pentru încălcările și neconformitățile depistate, agentul economic va fi amendat conform Codului Contravențional de la 60 la 150 de unități convenționale. Suma exactă a amenzii va fi stabilită în ședința comisiei de examinare a proceselor verbale, de pe 29 iunie curent.

Amintim că fotoreporterul ziarului Jurnal de Chișinău, Nadejda Roșcovanu, a fost agresată verbal și fizic (video), în plină stradă, de proprietarii acestei gherete, pentru că a fotografiat un produs expirat.

loading...

Write A Comment