Economic

ANSA a dispus retragerea unui lot de pepene galben de import. Ce au depistat inspectorii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vă informează că, în cadrul Programului de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine non-animală pentru anul 2022, s-a depistat un lot de pepene galben de import, în mărime de 2416 kg, cu depășirea nivelului admisibil al conținutului de nitrați.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure și inofensive, s-a dispus, în mod urgent, retragerea pepenilor galbeni plasați pe piață și interzicerea comercializării acestora.

Odată cu apariția fructelor și legumelor de sezon, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor își intensifică controalele în baza Programului de monitorizare și supraveghere.

Consumatorii sunt îndemnați să procure produse alimentare din locuri autorizate/înregistrate oficial. Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume: rapoarte de încercări efectuate de un laborator acreditat sau certificatul de inofensivitate, pe care, la solicitare, să le prezinte consumatorului.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43. Linia Verde: 0 800 800 33. Viber: 067675544. E-mail: sesizare@ansa.gov.md

loading...

Comments are closed.