Alte știri

ANSA aplică o modalitate nouă de inspectare a materialului săditor pentru a fi promovat spre export

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) de comun acord cu specialiștii Rosselihoznadzor, au prelevat probe de material săditor pomicol pentru a fi expediate în laboratoarele de profil fitosanitar din Federația Rusă și Republica Moldova.

Scopul acestor prelevări este admisibilitatea de a exporta material săditor în Federația Rusă.

Inspectorii ANSA au prelevat probele de material săditor prin intermediul unei video-inspecții organizate de Rosselihoznadzor de comun cu ANSA.

La prelevări au participat Svetlana Lungu șef al Direcției Protecția Plantelor, Dumitru Rusu șef al Direcției Semințe și Material Săditor și inspectorii teritoriali responsabili de domeniul fitosanitar.

Actualmente sunt prelevate probe la materialul de plantare produs în anul 2020 și destinat exportului în Federația Rusă în primăvara anului 2021, iar în perioada de vegetație (lunile mai-iulie 2021) se va petrece video-inspecția cu prelevarea de probe pentru materialul săditor destinat exportului în toamna anului 2021.

Conform procedurii propuse, o probă de control urmează a fi analizată în laboratoarele ANSA, iar altă, va fi expediată spre laboratoarele Rosselkhoznadzor în Federația Rusă.

În dependență de rezultatele de laborator, producătorii autohtoni de materialele săditoare vor obține permisiunea de a exporta în Federația Rusă. ANSA, în colaborare cu partenerii externi, depune toate eforturile pentru ca produsele autohtone să nu staționeze în depozite și să fii promovate pe piețele externe.

loading...

Comments are closed.