Economic

ANSA promovează și facilitează schimburile comerciale cu mai multe state europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

A avut loc prima rundă de negocieri în cadrul Acordului de comerț liber între Republica Moldova și statele-membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA), care s-a desfășurat în format de videoconferință.

Vladislav Cotici, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), a condus echipa de negociere pentru domeniul Măsuri Sanitare și Fitosanitare (SPS)

Totodată, părțile și-au exprimat angajamentul de a consolida cooperarea în domeniul măsurilor sanitare și fitosanitare, în scopul facilitării schimburilor comerciale între Republica Moldova și statele EFTA.

Directorul general ANSA a făcut o prezentare succintă a domeniilor gestionate de Agenție, menționând totodată că este important de asigurat o cooperarea eficientă dintre părți, în scopul obținerii unei înțelegeri reciproce a structurilor și mecanismelor de control oficiale naționale.

Amintim că statele care fac parte din Asociația Europeană a Liberului Schimb sunt Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei și Confederația Elvețiană.

loading...

Comments are closed.