ANSA reamintește măsurile necesare pentru protecția animalelor în perioada de caniculă

În contextul temperaturilor caniculare, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor reamintește proprietarilor şi deţinătorilor de animale despre obligaţia de a respecta măsurile necesare pentru protecția şi bunăstarea acestora.

Este foarte important să se evite stresul termic la animale de aceea specialiștii ANSA vin cu anumite recomandări.

Fermierii sunt îndemnați să asigure un adăpost corespunzător pentru animale, pentru a le proteja de acțiunea directă a razelor solare. Totodată, animalele trebuie asigurate cu cantități suficiente de apă şi de furaje.

Căruțașii sunt îndemnați să nu exploateze animalele pentru tracţiune, sau alte activități fizice, pe timp de caniculă, dacă temperatura la umbră, depășește 25ºC;

În cazul în care animalele sunt ținute afară, trebuie să se asigure existența de umbrare şi de jgheaburi cu apă potabilă;

Dacă aveți acasă animale de companie și sunt ținute afară, este important să fie asigurate cu o sursă de apă potabilă, precum şi cu un adăpost corespunzător, împotriva razelor solare.

Atenție la modul de transportare a animalelor de companie! Acestea nu trebuie ținute în vehicule timp îndelungat, nu trebuie expuse în mod direct şi pe o perioadă lungă la radiații ultraviolete şi la temperaturi ridicate.

Total
0
Shares
Total
0
Share