Economic

Ansambluri rezidențiale noi și apartamente de lux în Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Site-ul de imobiliare Korter.md a făcut analiza prețurilor celor mai noi locuințe din Chișinău și Moldova. Așa cum era de așteptat, cea mai scumpă zonă din Chișinău este cea centrală. Prețul mediu pentru o locuință în Centrul Chișinăului este de 746 euro/mp. Podiumul este completat de Râșcani cu 695 euro/mp și Buiucani cu 690 euro/mp. La polul opus, cea mai mică medie a prețurilor se regăsește în sectorul Ciocana, cu 569 euro/mp. De altfel, acesta este și singurul care înregistrează o medie sub pragul de 600 euro/mp.

Ansamblurile rezidențiale noi din Chișinău care înregistrează cele mai mari prețuri de vânzare a locuințelor sunt Complex Bernardazzi Residence și Complex Perla Residence. Ambele au prețuri care pornesc de la 1.300 euro/mp.

Complex Solomon Dendrarium Chişinău impresionează printr-o arhitectură unică înălțată pe 14 etaje. Situat în centrul capitalei Chișinău, complexul se află în plin proces de construcție, locuințele urmând a fi date în folosință abia în a doua parte a anului 2020. Chiar și așa, dezvoltatorul imobiliar Solomon Construct Imobil a pus deja în vânzare apartamente cu 1, 2 și 3 camere. Acestea au o suprafață cuprinsă între 54 și 110 mp, iar prețul pornește de la 799 euro/mp. De remarcat și faptul că prețul este în continuă creștere în ultimele luni. La începutul lunii iulie 2019 prețul era de doar 699 euro/mp, acesta fiind majorat la 749 euro/mp la sfârșitul aceleiași luni, pentru ca în septembrie să crească la 799 euro/mp, acesta fiind doar 699 euro/mp la începutul lunii iulie 2019.

Situat în sectorul Buiucani din Chișinău, Complexul Paris ClubHouse urmează să fie dat în folosință la finalul anului 2019. În cadrul acestuia, dezvoltatorul imobiliar Stroy Invest are încă disponibile spre vânzare apartamente cu 2, 3 și 4 camere. Suprafața acestora este cuprinsă între 67 și 145 mp, iar prețul de pornire este de 750 euro/mp.

Tot în sectorul Buiucani din Chișinău, la finalul acestui an va fi dat în folosință și Complex Onisifor Ghibu 3. Potrivit dezvoltatorului imobiliar Artex Construct,  complexul se află într-o „locație ideală pentru persoanele care preferă să trăiască într-o zonă ecologică”. Acesta mai precizează și faptul că apartamente de clasă premium au o panoramă inedită. În cadrul complexului sunt disponibile apartamente cu 1, 2 și 3 camere, cu suprafețe cuprinse între 40 și 83 mp. Prețul acestora pornește de la 710 euro/mp, astfel că un apartament cu 2 camere are un preț de pornire de 40.000 euro.

Tot la finalul anului 2019 va fi dat în folosință și Complex Mircea cel Bătrân 14 Chișinău. Ansamblul este situat pe bulevardul cu același nume, într-un cartier populat cu precădere de tineri și familii, Ciocana. Aici mai sunt disponibile spre vânzare apartamente cu 1, 2 și 3 camere, cu suprafețe între 42 și 104 mp. Prețul de pornire al unui apartament în Complex Mircea cel Bătrân este de 700 euro/mp.

Pe lângă apartamentele situate în ansamblurile rezidențiale noi, pe sit-ul de imobiliare Flatfy.md mai pot fi găsite apartamente și case de vânzare în Chișinău.

 

loading...

Comments are closed.