Actual

ANSP, despre vibrionul de holeră depistat la Vadul lui Vodă: Nu a fost confirmat rezultat pozitiv

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță detalii cu privire la depistarea vibrionului holeric pe plaja de la Vadul lui Vodă. Potrivit agenției, nu a fost confirmat vreun rezultat pozitiv la vibrionul holeric în nicio probă din cele supuse examenului bacteriologic.

„Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că, anual, în perioada lunilor mai –septembrie, monitorizează evoluția procesului epidemic la holeră și alte boli diareice acute în scopul depistării precoce a semnelor de agravare a situației epidemiologice, în rândul populației și în obiectivele mediului ambiant (râuri, lacuri, iazuri etc.).

Conform datelor investigațiilor efectuate în perioada 30.05.2022 – 19.06.2022, nu a fost confirmat rezultat pozitiv la Vibrionul holeric (O1, O139) în nicio probă din cele supuse examenului bacteriologic”, anunță ANSP.

Potrivit Agenției, în primele trei săptămâni de monitorizare, din obiectivele mediului ambiant au fost prelevate 139 de probe de apă, în nouă dintre acestea fiind depistat Vibrionul Cholerae non O1 (neholerigen), care nu cauzează holera, dar poate provoca boli diareice, care se pot manifesta și prin izbucniri de toxiinfecţii alimentare.

„Menționăm că Vibrionul Cholerae non O1 (neholerigen) este identificat în obiectivele de mediu, în fiecare an, pe parcursul sezonului estival, la efectuarea investigațiilor în zonele de recreere. În baza rezultatelor de supraveghere, autoritățile întreprind măsuri profilactice și antiepidemice în scopul prevenirii riscurilor pentru sănătate, inclusiv amenajarea corespunzătoare a zonelor de agrement și asigurarea respectării regulilor de igienă de către populație”, au adăugat reprezentanții ANSP.

loading...

Comments are closed.