Alte știri

Anticipate 2021 // Secțiile de votare vor fi supravegheate video de la deschidere până la totalizarea rezultatelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ziua alegerilor parlamentare anticipate, secțiile de votare din țară vor fi supravegheate de camerele video. Imaginile nu vor fi transmise online, dar stocate pe un dispozitiv aparte, exclusiv în cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea lor, informează TV8

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Sistemul, care nu are conexiune la rețeaua internet, va fi funcțional și activ doar în ziua votării, de la demararea operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare și până la finalizarea procesului de totalizare a rezultatelor votării de către membrii biroului electoral al secției de votare”, se arată într-un comunicat al Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Reprezentanții instituției reiterează că sistemul dat reprezintă o măsură suplimentară de securizare și asigurare a transparenței procesului de votare, a operațiunilor electorale din ziua alegerilor, inclusiv împotriva eventualelor fraude electorale. Totodată, sistemul nu va fi utilizat în cadrul votării cu urna mobilă și al votării la locul aflării alegătorului.

Citește și: Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA

loading...

Comments are closed.