Alte știri

Antrenorul Ştefan RĂILEANU va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Arbitrul moldovean Ştefan Răileanu a fost desemnat de către Federația Internațională de Taekwondo WT (World Taekwondo) să oficieze partidele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo ce se vor desfășura în anul 2021.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

După ce sportivul naturalizat Aaron Cook a obținut calificarea la JO de la Rio de Janeiro 2016, astfel țara noastră reușind pentru prima dată în istorie performanța de a avea un sportiv în componența delegației olimpice la proba de taekwondo, un nou succes pentru această probă olimpică! Ştefan Răileanu a devenit primul arbitru moldovean de taekwondo care s-a învrednicit de onoarea de a activa la o ediție a Jocurilor Olimpice, el fiind și unicul referee care va reprezenta țara noastră la Olimpiada de la Tokyo 2020.

Cu această fericită ocazie, Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo WT din Republica Moldova, a mers la Școala sportivă specializată din satul Sofia, Drochia, pentru a-l felicita pe acest specialist de un talent incontestabil. Reamintim că, în mod surpinzător, Ştefan Răileanu cu un an în urmă s-a mutat împreună cu familia în această localitate pitorească, unde a și deschis o secție de taekwondo în cadrul Școlii sportive. Ceva mai devreme, în 2019, dumnealui s-a învrednicit de titlul Cel mai bun arbitru la Campionatul Mondial de taekwondo, desfășurat la Manchester, Marea Britanie, turneu la care a avut o prestație cu adevărat impecabilă. De remarcat că la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor oficia doar 30 de arbitri din toate colțurile lumii, iar faptul că Ştefan Răileanu face parte din această elită este unul extrem de îmbucurător.

„Participarea la Jocurile Olimpice este un vis nutrit de orice sportiv sau arbitru. Voi fi primul arbitru moldovean de taekwondo care va activa la o ediție a Jocurilor Olimpice. Ca să fiu sincer, în drumul lung de afirmare internațională în carieră am fost în permanență susținut de președintele Federației de profil Igor Iuzefovici, care a crezut în capacitățile mele chiar din prima zi când am făcut cunoștință. Este un succes colosal, obținut prin eforturi concentrate comune! La Tokyo voi face totul ce-mi stă în puteri ca să-mi realizez potențialul și ca să fiu demn de încrederea acordată. Sper ca la aceste competiții de anvergură să mi se încredințeze arbitrarea unei finale, nu are importanță în ce categorie de greutate. Acest lucru ar încununa parcursul meu profesional!”, a declarat Ştefan Răileanu.

Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo WT din R. Moldova, consideră pe bună dreptate că Ştefan Răileanu a devenit unul dintre cei mai buni arbitri pe arena internațională datorită muncii, talentului și tenacității, calități ce-i sunt caracteristice cu prisosință acestui mare specialist.

După ce s-a familiarizat cu infrastructura Școlii sportive din satul Sofia, șeful Federației de profil a luat decizia de a aloca peste 80 de mii dolari SUA în vederea achiziționării unui lot de pământ și a unei clădiri pentru instituția respectivă. De asemenea, aici se preconizează inaugurarea unui Centru regional de dezvoltare a taekwondo-ului.

„Talentele trebuie susținute, ăsta fiind motivul dorinței noastră de a dezvolta în mod sistematic această probă olimpică pe teritoriul întregii țări. Suntem foarte mulțumiți de faptul că un arbitru moldovean de taekwondo va oficia în premieră la Jocurile Olimpice. Acest lucru este un mare succes pentru Federația noastră, unul de-a dreptul „revoluționar” pentru corpusul de arbitri din republică. Cu cât avem mai mulți profesioniști veritabili în domeniu, cu atât este mai bine pentru sportul moldovenesc în general”, se confesează Igor Iuzefovici.

Moldova ar mai putea fi reprezentată încă de un arbitru și la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.

loading...

Comments are closed.