Social

Anul 2018: Într-un sat din Găgăuzia au început lucrările de restabilire a monumentului lui Lenin

Pinterest LinkedIn Tumblr

În parcul central din satul Cișmichioi au început lucrările de restabilire a monumentului fostului lider al revoluției bolșevice, Vladimir Lenin. Resursele pentru lucrări au fost alocate din bugetul local.

Un dușman al lui Lenin în perioada actuală este ecologia. Monumentul s-a murdărit, a prins la crăpături și are o culoare verzuie scrie portalul gagauzinfo.md. 

În perioada actuală au loc lucrări de restabilire a monumentului. Pentru primarul localității, Lenin este simbolul unei epoci, a ajuns în istorie ca unul din cei mai importanți lideri.

Monumentele sunt istoria noastră, este viața generațiilor anterioare inclusiv și a rudelor noastre. Vladimir Lenin este istoria noastră, memoria noastră. A reușit să facă revoluția datorită căreia a fost înlăturată monarhia. O astfel de revoluție ar fi putut face doar un om genial. În perioada lui Lenin era medicina gratuită, rată redusă a șomajului, nivel înalt al sistemului de educație, ceea ce înseamnă o viață bună pentru oameni simpli. Trebuie să păstrăm această memorie pentru generațiile următoare. Anume din acest motiv și am venit cu inițiativa de a restabili acest monument. Cineva poate să nu fie de acord, dar asta este istoria noastră, trecutul și viitorul nostru„, a spus Petru Madjar, primarul localității.

loading...

Comments are closed.