Anul acesta, ”Ora Pământului” va fi celebrată fără evenimente publice

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că, în contextul, stării de urgență, instituite pe teritoriul Republicii Moldova, din cauza situației epidemiologice din țară, precum și pentru a nu admite apariția riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în acest an, nu vor fi organizate evenimente publice consacrate acțiunii de mediu ”Ora Pământului”.

”Ora Pământului” este celebrată  anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, când cetățenii din întreaga lume aduc omagiu pământului, participând la cea mai mare acțiune de mediu ”Ora Pământului”.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului îndeamnă  cetățenii ca pe 28 martie, să stingă lumina și să oprească aparatele electrocasnice neesențiale timp de o oră, în orice timp al zilei de sâmbătă, în mod voluntar, în semn de grijă față de mediul înconjurător. De asemenea, populația este încurajată să economisească  energia electrică pe parcursul întregului an și să contribuie personal, prin diferite acțiuni, la diminuarea sau atenuarea impactului schimbărilor climatice.

În acest an, oamenii din peste 160 de ţări #StauAcasă și în cadrul familiei vorbesc despre cum natura atenționează omenirea despre schimbările climatice și care este impactul acestora asupra procesului de degradare a biodiversității și solurilor, cum afectează resursele de apă, pădurile și securitatea alimentară.

Citește și: VIDEO // Unde și cum se desfășoară a doua zi de patrulare comună a echipelor formate din militari și polițiști

Total
0
Shares
Total
0
Share