Anul trecut au fost înregistrate peste 380 mii de încălcări ale traficului rutier

Reprezentanții Secției Monitorizare și Documentare a Traficului Rutier informează că anul trecut a fost înregistrate aproape 400 de mii de încălcări a traficului rutier din Republica Moldova. Printre cele mai dese încălcări se enumeră depășirea limitei de viteză și trecerea la culoarea roșie a semaforului. Alte informații suplimentare la acest subiect, ne oferă Igor Postu, șef Secția Monitorizare a Traficului Rutier din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Avem careva modificări la examinarea cazurilor contravenționale fixate prin intermediul camerelor de monitorizare. A fost modificat articolul 236, privind depășirea limitei de viteză. Respectiv, prezentul articol prevede mai multe aliniate în care sunt documentate acele persoane care încalcă regulamentul.”, precizează Igor Postu.

Anul trecut, în baza înregistrărilor din sistemul de monitorizare a traficului rutier din Republica Moldova, au fost întocmite aproape 50 de mii de procese verbale și aplicate amenzi în sumă totală de peste 20 de milioane de lei.

„Sistemul de monitorizare a traficului rutier fixează încălcarea, astfel în baza acesteia se expediază conducătorului auto o solicitare de a depune declarații. Asemenea procedură se aplică în cazul în care a fost dată mașina altei persoane sau a fost altă persoană la volan.”, mai adaugă reprezentantul IGSU.

În ultimele cinci luni ale anului 2023, peste 400 de șoferi au rămas, timp de o lună, fără carnet de conducere după ce au încălcat în mod repetat regimul de viteză sau au acumulat numărul maxim de puncte de penalizare.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share