Actual

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ // Noua majoritate parlamentară a înaintat candidatura lui Vladimir Golovatiuc la funcția de Prim-ministru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noua majoritate parlamentară formată din 53 de deputați a anunțat oficial candidatul său pentru funcția de premier. Liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, a anunțat plenul că acesta este Vladimir Golovatiuc, care în prezent ocupă funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Furculiță a dat citirii și numele celor 53 de deputați care au constituit noua majoritate. Este vorba despre fracțiunea PSRM, Platforma ”Pentru Moldova” și un grup de deputați neafiliați și independenți.

Noua majoritate parlamentară a chemat-o astăzi la consultări pe președintele Maia Sandu cu privire la desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Corneliu Furculiță a precizat că scopul consultărilor este de a identifica sprijinul politic al deputaților pentru o anumită persoană capabilă să desemneze un Guvern care să se bucure de susținerea președintelui.

loading...

Comments are closed.