Alte știri

Anunț important al CDC: Coronavirusul se transmite prin aer, nu de pe suprafețe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Coronavirusul se transmite în special pe calea aerului, iar riscul de a fi luat de pe suprafețe este redus, a transmis Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

CDC a spus în cele din urmă ceea ce oamenii de știință țipă de luni de zile: coronavirusul este răspândit copleșitor prin aer, nu de pe suprafețe, scrie The Atlantic.

„Pe baza datelor epidemiologice disponibile și a studiilor privind factorii de transmitere a mediului”, a concluzionat CDC, „transmiterea la suprafață nu este principala cale prin care se răspândește SARS-CoV-2, iar riscul este considerat a fi scăzut”.

Cu alte cuvinte: puteți elimina înălbitorul, puteți anula abonamentul Amazon pentru șervețele dezinfectante și nu mai pedepsiți fiecare centimetru pătrat de podea din clasă, masa restaurantului și scaunul trenului cu antimicrobiene de înaltă tehnologie.

COVID-19 este aerian: se răspândește prin picături mici de aerosoli care rămân în aer în spații neventilate. Atingerea lucrurilor pur și simplu nu prezintă prea mult risc și asta ar trebui să spună mai mulți oameni, foarte tare.

Afișele COVID-19 de peste tot încă îndeamnă oamenii să „curățe frecvent suprafețele”, fără a se menționa însă nicăieri ventilația, filtrele de aer sau menținerea ferestrelor deschise.

Informația este relevantă în condițiile în care autoritățile cheltuie sute de milioane de dolari pentru dezinfectarea suprafețelor și blochează activități întregi, deși acestea nu reprezintă, până la urmă, o amenințare.

Sursa: StirilePROTV

loading...

Comments are closed.