Anunţ important pentru moldoveni: În curând, la spital doar cu buletinul!

O asistentă medicală din Comrat, reținută pentru eliberarea certificatelor medicale ilegal, cna, centrul national anticoruptie 

Polița medicală pe suport de hârtie va deveni istorie. Începând cu anul 2019, oamenii vor putea să lase acasă polița medicală și să meargă la medic sau la farmacie cu buletinul de identitate. Cu ajutorul codului personal se va verifica dacă cetăţeanul este sau nu asigurat. Compania Naţională de Asigurări în Medicină a dat startul unor ample activităţi de informare până pe data de 31 martie, transmite Agora.

Principalul scop al campaniei constă în informarea persoanelor asigurate despre faptul că nu mai sunt obligate să prezinte poliţa medicală pe suport de hârtie pentru a beneficia de orice tip de serviciu medical. Autoritatea în sănătate dă asigurări că ţine evidenţa persoanelor asigurate în format electronic şi orice medic poate verifica informaţia respectivă.
 
Excluderea poliţei pe suport de hârtie îi va avantaja în special pe cei care achită prima de asigurare în sumă fixă prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay, precum şi asupra cetăţenilor R. Moldova aflaţi peste hotarele ţării care achită prima respectivă. Vă puteţi verifica statutul de persoană asigurată pe site-ul cnam.md, iar pentru detalii puteţi apela gratuit la numărul 080099999.
Total
0
Shares
Total
0
Share