Anunțul ASP: Nu va mai fi posibilă eliberarea extraselor și duplicatelor de pe actele de stare civilă mai vechi de 100 de ani

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că transmite la Agenția Națională a Arhivelor actele de stare civilă a căror termen de 100 de ani a expirat, pentru păstrare permanentă. Astfel, extrasele și duplicatele de pe actele emise în anul 1922 nu vor mai fi eliberate de ASP.

„În legătură cu expirarea termenului de 100 de ani a actelor de stare civilă emise în anul 1922, Agenția Servicii Publice le transmite la Agenția Națională a Arhivelor din Republica Moldova, pentru păstrare permanentă. În acest context, ASP anunță despre sistarea eliberării extraselor și duplicatelor de pe actele de stare civilă emise în această perioadă.

Subdiviziunile teritoriale vor asigura prestarea serviciilor de stare civilă în temeiul actelor de stare civilă întocmite din anul 1923 și până în prezent.”, se arată într-un comunicat emis joi, 24 august, de către ASP.

Pentru a obține informații și documente de arhivă în baza actelor de stare civilă emise în anul 1922, inclusiv, persoanele interesate trebuie să se adreseze la Agenția Națională a Arhivelor (MD-2028, municipiul Chișinău, strada Ghheorghe Asachi, 67B, www.arhiva.gov.md, serviciipublice@arhiva.gov.md, programări online: https://programari.gov.md/ro/ana).

Total
0
Shares
Total
0
Share