Politic

Anunțul de ultima oră al PSRM despre situația politică din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

PSRM constată cu îngrijorare faptul că, pe zi ce trece, criza politică se adâncește, asta în condițiile în care aceasta se suprapune peste o creștere dramatică a crizei pandemice, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul de presă al formațiunii.

Citește și: Maia Sandu ar putea fi obligată să-și ceară scuze publice de la Igor Dodon

Potrivit PSRM, blocajul instituțional creat de criza politică generată de Președinție, lipsa unui guvern funcțional, preocuparea unor conducători ai statului pentru interese electorale, fac ca țara să se afunde într-un haos în care vedem tot mai mulți oameni bolnavi, avem creșteri alarmante ale deceselor, blocaje economice și sociale, riscăm din nou să intrăm în lockdown. Toate acestea sunt generate de iresponsabilitatea unor politicieni și de unii conducători de instituții, care refuză dialogul și refuză să pună pe primul plan nevoile urgente ale cetățenilor și siguranța lor.

PSRM constată cu regret că Președinția continuă să refuze dialogul propus de mai multe partide politice din Parlament, refuză în continuare să se conformeze Constituției și să pună în aplicare hotărârile Curții Constituționale. Acest comportament este unul care întrunește elemente clare de uzurpare a puterii de stat, atât dacă sunt privite prin prisma răspunderii penale, cât și prin cea politică.

Având în vedere agravarea situației în țară și refuzul Președinției de a merge la dialog, PSRM va întruni joi Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află.

Aceste acțiuni urmează a fi prezentate public, joi după ședința executivului politic.

Citește și: VIDEO // Nu-i mai pasă de sănătatea cetățenilor? Ce spunea Maia Sandu în 2020 despre organizarea alegerilor

loading...

Comments are closed.