Anunțul Procuraturii Chișinău referitor la accidentul de pe bulevardul Decebal, Chișinău

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, de învinuire a unui bărbat de comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență vătămări corporale grave și decesul unei persoane (art.264 alin.(3) lit.a), b) din Codul penal), precum și infracțiunea de părăsire a locului accidentului rutier (art.266 din Codul penal).

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuitul, la 24 iulie 2023, aproximativ la ora 22, deplasându-se cu mijlocul de transport în mun. Chișinău, pe bd. Decebal, din direcția bd. Iuri Gagarin, având în calitate de pasageri 3 persoane, nu a luat în consideraţie starea lucrurilor în traficul rutier ce reflectă gradul de protecţie a participanţilor la el împotriva accidentelor şi consecinţei acestora, n-a ţinut seama permanent de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, prin ce a ignorat prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere (RCR), iar ca urmare, a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt autovehicul, al cărui conducător auto era un bărbat.

De la tamponare, automobilul învinuitului a fost proiectat pe banda opusă de deplasare, unde s-a ciocnit cu un al doilea autovehicul de model „Volkswagen Polo”, la volanul căruia era o femeie, având trei pasageri, după care a fost proiectat și a tamponat al treilea autovehicul de model „Skoda Octavia”, condus de un bărbat.

În rezultatul acestui eveniment rutier, mijloacele de transport prenotate au fost deteriorate tehnic, iar conducătorul auto al autovehiculului de model „Volkswagen Polo” a decedat.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală unul din pasagerii automobilului condus de șoferița decedată, a suferit vătămări corporale grave, altul – vătămări corporale medii, iar al treilea – vătămări corporale ușoare.

Imediat după producerea accidentului rutier, învinuitul, manifestând neglijență față de cei implicați în accidentul rutier și față de persoanele care s-au ales cu vătămări corporale, a ieșit din automobil și a părăsit locul accidentului rutier, plecând într-o direcție necunoscută, la 03 august 2023 fiind reținut.

Învinuitul și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate.

Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 9 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share