Politic

Apelul unei organizații a Platformei DA: În turul II al alegerilor locale votați pentru candidatul PSRM!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consilierii orășenești din Râșcani aleși pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și a Blocului electoral „ACUM”, au decis crearea unei majorități în Consiliul local, unindu-se de fapt împotriva fracțiunii „Partidului Nostru”. Totodată, cei din Platforma DA Râșcani își îndeamnă susținătorii să voteze în turul doi al alegerilor locale de duminică, 3 noiembrei, pentru candidatul socialist la funcția de primar, Andrei Tcaciuc, scrie realitatea.md.

Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a organizației Platforma DA Râșcani, echipa Blocului ACUM Râșcani vine cu „un mesaj prin care dorește să-și expună poziția vizavi de alegerile locale din acest an și de ce va urma după 3 Noiembrie 2019”. Membrii Blocului ACUM motivează că „Republica Moldova este un stat mic, cu o economie tânără, cu un popor diversificat național și trecut prin multe greutăți”, iar de aceea „nu trebuie să permitem să fim dezbinați prin mesaje și idei gen: limba de stat, federalizarea Moldovei, unirea cu România și altele (lucruri spuse cu un singur scop – PiaR politic)”.

„A venit timpul cu toții să ne maturizăm, să uităm unele supărări și să începem conlucrarea pentru a nu rămâne din nou lângă covata stricată, îndeamnă ACUM-iștii din Râșcani.

În speță, aceștia fac trimitere la parlamentarii ACUM-PSRM care „au fost primii care au demonstrat că ceea ce acum câțiva ani părea imposibil, poate fi real”„iar alianța dintre cei mai mari concurenți ideologici a dat o șansă țării noastre”, potrivit mesajului.

În context, autorii mesajului susțin că „echipele ACUM (Platforma DA și PAS) și PSRM din Râșcani au ajuns la un numitor comun”, fără a preciza însă forma în care vor colabora în Consiliul orășenesc.

„Noi nu luptăm împotriva anumitui partid sau partide și nici împotriva anumitei persoane sau anumitor persoane. Noi luptăm pentru viitorul vostru și pentru ca peste 4 ani să nu ne fie rușine să ne uităm în ochii celor ce au crezut în noi.
Pentru ca acest scop să se materializeze, noi mai avem nevoie încă o dată de susținerea voastră. Pe 3 Noiembrie 2019, în turul II al alegerilor locale, vă îndemnăm să susțineți candidații ACUM-PSRM din raionul Râșcani, în frunte cu Dl Andrei Tcaciuc, candidatul la funcția de primar al orașului Râșcani”, se mai arată în mesajul citat.

Realitatea.md menționează că în turul doi al scrutinului local din Râșcani vor concura candidatul „Partidului Nostru” Victor Bogatico și cel al PSRM, Andrei Tcaciuc. În primul tur de scrutin Bogatico a obținut 34,44% din voturi, pentru Tcaciuc au votat 30,74% din alegători, în timp ce pentru candidatul Blocului ACUM, Oleg Coțuc, au votat 11,79% din alegători.

loading...

Comments are closed.