Alte știri

APL Chișinău pregătește un plan de măsuri în scopul protejării populației în perioada cu temperaturi caniculare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Subdiviziunile municipale de profil pregătesc un plan de măsuri (pentru coordonare și aprobare), în scopul protejării populației municipiului de temperaturile înalte, în condițiile când canicula reprezintă un factor de risc în desfășurarea activităților economice și sociale la nivelul administrativ-teritorial. Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Principalii responsabili de stabilirea planului de măsuri anticaniculă sunt: Direcția generală asistență socială și sănătate și preturile de sector.

Primarul general a subliniat că la capitolul nominalizat este necesară implicarea tuturor subdiviziunilor de profil, deși anumite măsuri pot fi asigurate simplu și rapid, precum: apa potabilă, mijloacele de protecție și tot ceea ce este necesar pentru ca oamenii să fie în siguranță. De asemenea, este examinată posibilitatea amplasării corturilor anticaniculă în sectoarele orașului, în conlucrare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ion Ceban a declarat că autoritățile locale sunt deschise pentru colaborare în acest sens cu voluntarii și cu agenții economici. „Să aveți grijă de oamenii de pe șantiere, din transportul public și de cei care muncesc în teren. „Cu toții suntem oameni, iar în acest sens, sănătatea, la fel ca și în alte perioade și circumstanțe, este cea mai importantă”, a subliniat Primarul.

În context, edilul a ținut să atenționeze managerii întreprinderilor municipale: Regia Transport  Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze, vizavi de asigurarea funcționării în troleibuze și autobuze a sistemelor de aer condiționat, acolo unde există asemenea posibilitate, pentru ca cetățenii să beneficieze de condiții bune pe durata călătoriei cu transportul public. E de menționat că toate unitățile de transport public achiziționate în ultima perioadă de municipalitate, noi sau cu parcurs, sunt dotate cu aer condiționat.

De asemenea, autoritățile examinează posibilitatea spălatului străzilor, în zilele cu temperaturi extreme, pentru combaterea prafului, precum și pentru protejarea asfaltului. În acest scop, primarul general a solicitat responsabililor Direcției generale transport public și căi de comunicație, prezentarea unui orar de intervenție a autospecialelor din cadrul Î.M. Regia „Exdrupo”.

loading...

Comments are closed.