Alte știri

Aplicația care traduce mieunatul pisicilor. Cum funcționează și câte expresii cunoaște

Pinterest LinkedIn Tumblr

O aplicație care își propune să traducă mieunatul pisicilor a fost dezvoltată de un fost inginer din cadrul Amazon Alexa. MeowTalk înregistrează sunetul și apoi încearcă să-i identifice semnificația, relatează BBC, citat de DIGI24.

Proprietarul pisicii poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea traducerii, creând o bază de date pentru a ajuta aplicația să învețe mai multe mieunături.

În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicației, inclusiv: „Hrănește-mă!”, „Sunt furios!” și „Lasă-mă în pace!”

Cercetările sugerează că, spre deosebire de oameni, pisicile nu au o limbă comună.

Fiecare mieunat de pisică este unic și adaptat proprietarului ei.

Deci, în loc de o bază de date generică pentru mieunături traducerea aplicației diferă în funcție de fiecare profil individual.

Prin înregistrarea și etichetarea sunetelor, inteligența artificială și software-ul de învățare automată pot înțelege mai bine vocea fiecărei pisici – cu cât este folosită mai mult, cu atât poate deveni mai precisă.

Scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă, a declarat Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicații Akvelon.

Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii și o voce umană ar vorbi prin zgardă.

Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, cu distanțarea socială, sunt oameni care sunt închiși în casă cu pisica, a adăugat Sanchez.

Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puțin să înțeleagă intențiiile pisicii și să construiască o legătură foarte importantă,” mai spune el.

Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât și pe Apple App Store.

Întrucât este încă în stadiile incipiente de dezvoltare, există recenzii mixte, mai mulți utilizatori plângându-se de erori în aplicație.

Mă enervează. Tocmai am descărcat-o și nici măcar nu am reușit să o folosesc, deoarece îmi spune tot timpul că există o eroare de conexiune WiFi”, a scris un utilizator.

Primeam traducerea: Sunt îndrăgostit! în 90% din cazuri”, a spus un alt utilizator.

Dar alții au lăsat recenzii pozitive, iar aplicația are un rating mediu de 4,3 pe Google Play Store.

Deocamdată, dacă nu o iei prea în serios, este o aplicație foarte distractivă. Și cine știe, poate în timp va învăța cu adevărat mieunatul pisicii mele în toate cazurile. Cu siguranță pare promițător”, a scris un utilizator.

Citește și: VIDEO // În timpul unei slujbe online, în cadru apare o pisică care „fură” laptele de pe masa vicarului Catedralei Canterbury

loading...

Comments are closed.