Economic

APP dorește continuarea proiectului Arena Chișinău, edificiu ridicat de PDM-ul lui Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Responsabili de la Agenția Proprietăți Publice (APP), Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanțelor, Agenția pentru Supraveghere Tehnică au examinat soluțiile pentru conectarea Arenei Naționale la infrastructura rutieră, pentru a permite recepționarea obiectului și înregistrarea lui la Cadastru. Edificiul a fost ridicat de PDM-ul lui Vlad Plahotniuc, iar în faza incipientă a fost criticat de către actuala guvernare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Parteneriatul public-privat demarat în august 2018 ce presupune construcția sălii polivalente la Chișinău a costat până acum circa 44,5 de milioane de euro. Statul a rambursat partenerului privat, până în iunie 2022, peste 16 milioane de euro. Certificatul de finalizare a lucrărilor a fost emis pe 24 decembrie 2019, dar construcția căilor de acces a trenat întâi din cauza pandemiei, ulterior din motive tehnice. De mai multe luni proiectul este pe standby, blocat în proceduri de avizare și expertiză tehnică.

Între timp s-au constatat anumite de vicii la realizarea lucrărilor de construcții, pe care compania de construcții turcească Summa, partenerul privat al proiectului, le-a remediat.

Pe lângă suma necesară construcției celor două drumuri de acces, pentru ca arena să fie funcțională la capacitate maximă și în condiții de siguranță, conexiunea rutieră implică și negocieri pentru procurarea unor terenuri.

Directorul general al APP, Eugeniu Cozonac (numit de PAS), a rugat administratorul SRL Arena Națională să-și actualizeze soluțiile de conexiuni rutiere cu devize de cheltuieli la zi, în încercarea de a găsi o ieșire de impas pe acest proiect.

APP este asociat unic al SRL Arena Națională, dar calitatea de partener public o are Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

loading...

Comments are closed.