Economic

APP ține în secret valoarea de piață a terenului pe care s-a aflat Stadionul Republican

Pinterest LinkedIn Tumblr

Valoarea de piață a terenului fostului Stadion Republican a fost stabilită, dar este ținută în secret, scrie zdg.md

APP susține că evaluatorul a prezentat o cifră pe care nu o poate divulga la moment, la fel și denumirea companiei cu care a semnat contractul pentru stabilirea prețului terenului, invocând clauze de confidențialitate incluse în contract.

Într-un comentariu pentru sursa citată, Eugeniu Cozonac, directorul APP, a declarat că a solicitat câteva opinii de la alte instituții de stat pentru a valida metodologia de evaluare și prețul propus. De asemenea, el a spus că a cerut eliminarea clauzei de confidențialitate din contract care prevede că denumirea companiei nu poate fi divulgată.

„Evaluatorul a prezentat o cifră pe care nu o putem divulga la moment. Am solicitat câteva opinii de la alte instituții pentru a valida metodologia de evaluare și prețul propus (…). Noi nu suntem gata să divulgăm informația, pentru că este parte din prevederile de confidențialitate pe contract (…). Denumirea companiei va fi divulgată la momentul potrivit, probabil timp de o lună. În primul rând, eu am cerut să eliminăm punctul acesta de confidențialitate, fiindcă este de interes public și încă nu avem un răspuns (…)”, a declarat Eugeniu Cozonac.

Întrebat ce sumă a alocat APP pentru serviciile prestate de compania cu care a semnat contractul, Eugeniu Cozonac a afirmat că actualmente nu ne poate oferi o cifră.

„Eu cred că vom anunța (…). Nu vă pot spune, fiindcă este parte a contractului (…)”, a declarat Cozonac.
După ce firma a stabilit valoarea de piață a terenului fostului Stadion Republican, grupul de lucru examinează raportul de evaluare, elaborat de companie, și înaintează o propunere Ambasadei SUA în R. Moldova, iar în cele din urmă are loc negocierea propriu-zisă.

„(…) Comisia s-a întrunit, pe 26 august, pentru a studia raportul de evaluare și a hotărât să ceară câteva expertize pe acest raport. Cred că un raport deja l-am primit și altele încă așteptăm să vină. Atunci când vom avea opinia de la alte instituții de stat care poate să ne ajute să ne asigurăm că raportul este făcut adecvat, atunci conform contractului cu Ambasada SUA în R. Moldova, raportul va fi prezentat părții americane cu hotărârea grupului de lucru pe preț. Deci, noi o să prezentăm părții americane prețul pe care noi îl considerăm adecvat și ulterior vor fi negocieri directe cu partea americană (…)”, a declarat Cozonac.

loading...

Comments are closed.